Cursussen

De KBO afdeling Bladel organiseert een aantal cursussen voor eigen leden en
(omdat hun clubje erg klein is) ook voor leden van de afdeling Netersel

Zoekt u informatie over de cursussen dan klikt u links in het menu
Wilt u echter genieten van de foto's dan klikt u hieronder in de tabel

Bridgen Engels Koken ScootmobielCursus Wateenkunst
Computer FietsCursus Kunstbeschouwing Tai Chi Yoga

 

Fietsinformatiedag in de gemeente Bladel

Op 29 mei werd voor de eerste keer in Hapert een fietsinformatiedag voor senioren georganiseerd. In een ontspannen sfeer hebben 27 senioren hun verkeerskennis en vaardigheden opgefrist. De oudste deelnemer was 88 jaar! De training is georganiseerd door het Ouderenwerk de Kempen in samenwerking met de Fietsersbond en de plaatselijke KBO’s. De fietsinformatiedag was bedoeld voor de senioren- fietsers die nog lang en op een veilige manier aan het verkeer willen deelnemen.

De cursus werd van 9.00 tot 16.30 uur gehouden in en bij den Tref in Hapert. Tijdens de cursus is aandacht besteed aan oude en nieuwe verkeersregels en kwamen diverse verkeerssituaties aan bod. De deelnemers kregen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties. Ook was er een fietsspecialist aanwezig die keek of de fietsen goed waren afgesteld. Er waren bewegingsoefeningen en tenslotte konden de deelnemers een zicht- en gehoortest laten afnemen.

Na de gezamenlijke lunch werd op een afgezet parcours onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, evenwicht en behendigheid in verschillende situaties geoefend Als laatste onderdeel was er een fietstocht van 15 km door de omgeving, waarbij aandacht besteed werd aan diverse verkeerssituaties.

De deelnemers ontvingen na afloop een certificaat,dat werd uitgereikt door wethouder Velthuijzen. Het was een zeer geslaagde dag, mede dankzij het prachtige weer.
De deelnemers waren zeer tevreden, ze hebben meer zelfvertrouwen gekregen en kunnen nog lang op een veilige manier heerlijke fietstochtjes maken.

Bekijk ook de diashow op Mijnalbum.nl met maar liefst 109 foto's