Cluster SVB

  De Stichting Cluster Senioren Bladel is een samenwerking tussen de senioren-verenigingen van Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel. Ze behartigt de belangen van alle senioren in de Gemeente Bladel.


U kent ongetwijfeld de kreten in de krant en op het nieuws: ‘Meer letsel bij ouderen na e-bike-ongeval’ en ‘Artsen roepen ouderen op om eerst te leren fietsen op een e-bike en te allen tijde een helm te dragen’. Landelijke cijfers zijn er nog niet, maar ziekenhuizen in Brabant kregen vorig jaar ruim 120 meer zwaargewonde patiënten binnen dan vóór de coronapandemie (Eindhovens Dagblad, 1 augustus 2023).

Het Cluster Senioren Bladel wil hier, gesteund door de gemeente Bladel, iets aan doen!

Het Cluster heeft Erwin Rijkers, fietser en fietstrainer bij Het Snelle Wiel en Tour- en Wielerclub Hapert bereid gevonden om een cursus samen te stellen voor alle 65+ers uit de gemeente Bladel. Hij wordt daarbij geholpen door zijn dochter Sabine die bewegings-therapeut is.

Deze cursus vindt plaats op drie vrijdagen in september en is opgesplitst in drie tijdvakken van telkens een uur. U wordt dus op drie achtereenvolgende vrijdagen verwacht. U neemt deel op uw eigen – elektrische - fiets.
De vrijdagen 15, 22 en 29 september zijn hier voor gereserveerd, telkens van 09.00 – 10.00 uur, van 10.00 – 11.00 uur, van 11.00 – 12.00 uur en ’s avonds van 18.00 – 19.00 uur en van 19.00 – 20.00 uur. Per tijdsblok kunnen tien senioren deelnemen.

Voor wie is deze cursus bedoeld? Voor alle senioren (65+) uit de gemeente Bladel. U hoeft dus geen lid van een seniorenvereniging te zijn. Ook als ervaren e-biker kunt u er vast wel iets van opsteken.

De cursus wordt gegeven op het Wielerparcours De Lemelvelden / TWC Het Snelle Wiel. Burgemeester Van Woenseldreef 37, 5527 JN Hapert.

Dankzij een financiële bijdrage van de Gemeente Bladel kunnen we deze cursus aanbieden voor slechts € 10,-- per persoon.

Heeft u belangstelling om hieraan deel te nemen? Inschrijven voor deze cursus kan op woensdag 6 september  van 09.00 uur tot 12.00 uur in MFA Hart van Hapert. De eigen bijdrage van € 10,-- graag ter plekke en contant voldoen. Er zal uiteraard, indien mogelijk, rekening gehouden worden met uw voorkeurstijd.

Als er meer belangstelling is dan er nu mensen kunnen deelnemen, overwegen we om de cursus later (waarschijnlijk in het voorjaar van 2024) te herhalen.

Verder krijgt u als inwoner van de gemeente Bladel vanaf 15 september op vertoon van uw KBO-BRABANT-ledenpas 15 % korting op een fietshelm, -slot of -spiegel bij Fietsenwinkel Profile Bito, Sniederslaan 63-65 in Bladel.

U bent van harte welkom om deel te nemen!

Voor verdere informatie kunt U contact opnemen met

Jo Brans tel.: 0638920425

Met vriendelijke groet,

Stichting Cluster Senioren Bladel