Loes Beekman

Tijdens mijn werk als ouderenconsulent kom ik veel verschillende vragen tegen. Deze maand vertel ik u graag wat over hulp bij geldzaken.

Hebt u vragen hierover, andere vragen over bijvoorbeeld wonen, welzijn, zorg of eenzaamheid of wilt u gewoon eens ergens over praten? Dan mag u altijd contact met mij opnemen via Loes Beekman
 

Onlangs bracht de GGD de Gezondheidsmonitor 2020-2021 uit. Een van de vragen uit deze monitor gaat over financiën. Gemiddeld geeft vijf procent van de senioren uit de gemeente Bladel aan enige tot grote moeite te hebben met rondkomen. Ook KBO-PCOB spreekt zorgen uit over armoede onder ouderen. Financiële problemen gaan geregeld samen met schaamte of eenzaamheid. Dit terwijl verschillende organisaties binnen onze gemeente u kunnen helpen. Zij kunnen u ondersteunen met zaken zoals uw aangiftes, administratie of met u meekijken of er toeslagen zijn waar u wellicht recht op hebt, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag of een aanvullende inkomensvoorziening. Hieronder zet ik verschillende diensten op een rij, met daarbij de hulp die zij kunnen bieden en hoe u met hen in contact kunt komen.

Hulp bij belastingaangifte of administratie – Seniorenvereniging Bladel

 Vrijwillige belastinghulpen kunnen u helpen bij uw aangifte inkomstenbelasting. Ook kunnen zij u ondersteunen bij het aanvragen van uw zorg- of huurtoeslag. Deze belastinghulpen hebben via KBO Brabant opleiding en certificering gehad en worden met jaarlijkse bijscholingscursussen op de hoogte gehouden van wijzigingen in wet- en regelgeving. Naast belastinghulpen heeft Seniorenvereniging Bladel ook thuisadministrateurs. Zij kunnen u helpen wanneer u problemen hebt met het bijhouden van uw administratie. Voor belastinghulp en thuisadministratie kunt u bij Seniorenvereniging Bladel contact opnemen met Arno Lablans via 0497-383664.

Hulp bij administratie, geldzaken en formulieren – Welcordaad

Het is best lastig om uw eigen administratie en geldzaken bij te houden. Al die brieven en formulieren, soms per post, soms digitaal. Rekeningen die betaald moeten worden. Ben u ook het overzicht wel eens kwijt? Een ervaren vrijwilliger van Welcordaad kan naar u luisteren en helpen om de controle terug te krijgen. Stap voor stap, met duidelijke uitleg en met aandacht voor uw situatie.

Bij Welcordaad kunt u hiervoor contact opnemen met John Vlassak via 06-20991542 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hulp bij formulieren en het begrijpen van regelingen – Sociaal Raadslieden

 Is het invullen van een formulier of het begrijpen van een regeling soms lastig? Vraag de Sociaal Raadslieden om te helpen. De Sociaal Raadslieden zijn deskundig op het gebied van wetten, regelingen en voorzieningen. Zij helpen u om uw weg te vinden in de soms lastige en complexe wet- en regelgeving. Sociaal Raadsliedenwerk is gratis voor alle inwoners van de gemeente Bladel. Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 9.00u en 11.00u terecht bij Maatschappelijke Dienstverlening via 0497-745544 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hulp bij geldzaken en schulden - Maatschappelijke Dienstverlening

 Heeft u moeite om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u financiële problemen voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Wilt u meer informatie over het voorkomen van schulden, het afbetalen van schulden of als het niet meer lukt om er zelf uit te komen? Vraag om hulp voordat de situatie uit de hand loopt.

Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 9.00u en 11.00u terecht bij Maatschappelijke Dienstverlening via 0497-745544 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Twijfelt u of u hulp kunt gebruiken of vindt u het lastig om te bepalen bij welke organisatie u het beste hulp kunt vragen? Ik kom graag bij u langs om het er eens met u over te hebben. Samen bespreken we dan uw situatie en kijken we of er hulp is die we in zouden kunnen schakelen.

 U kunt mij bellen voor een afspraak op 06-16028677